Colesterol marisc

June 23, 2021

Un dels productes més típics en les nostres taules és el marisc. Ets dels quals es menja tots els gambons o dels quals no els toca per por de que li pugi el colesterol?. Avui t'expliquem tot sobre el colesterol i el marisc.
 

Cada cosa pel seu nom

Cal destacar que dins del marisc podem trobar els crustacis (llagostins, gambons, carabiners), mol·luscos cefalòpodes (sípia, pop, calamar) i els mol·luscos i bivalves (llepasses, musclos, petxines de pelegrí).
 

La realitat del colesterol en el marisc.

En la dècada dels 80 i 90 se'ls va catalogar com un aliment a consumir amb una certa moderació i això va provocar una certa por en el consumidor. La realitat és que com a animal que és, té una important aportació de colesterol (en algunes parts del seu cos és major aquesta concentració) però hem de valorar també la qualitat dels greixos que contenen. L'excel·lent qualitat del greix és semblant a la d'un peix blau.

Xuclar el cap del marisc no és molt recomanable ja que en aquesta part del cos es troben els òrgans capaços de depurar el seu organisme i podem trobar una major concentració de metalls pesants.

Visa MasterCard